Sounding Off: Hvordan Auditory Stimulation hjælper en Hurts og autistiske barn

Lyde er en del af vores hverdag, og så når der beskæftiger sig med et autistisk barn, der har sensoriske problemer, lyden er en af de første ting du skal lære at styre, specielt i en læringsmiljø. Lyd kan både være sårende og nyttigt for en autistisk barn. Fordi enkelte autistiske er forskellige, skal du nøje iagttage ham eller hende til at finde ud af, hvilke typer af reaktioner kan du forvente fra auditive sensorisk stimulation.

Høj eller skræmmende lyde kan være den sværeste type af sensorisk stimulation i en autistisk barns liv. Mange af vores rutinemæssige daglige aktiviteter omfatter sådanne lyde, såre vækstprocessen. Autistiske børn kan ikke og vil ikke vide, hvis de er bange. For eksempel, finde forældre ofte, at de har en vanskelig tid toilet uddannelse deres autistiske børn. Dette kan skyldes den skræmmende lyden af toiletskyl; heks kan være overvældende at og autistiske barn. I stedet, prøve at bruge en potte sæde fra den faktiske toilet indtil de vænne sig til tanken. Et andet eksempel er højt eller sprøde fødevarer. Hvis din autistiske barn er en picky æder, prøv at lægge mærke til specielt hvilke fødevarer han eller hun åbenlyst nægter at spise. Sommetider, mad simpelthen lyder alt for højt, når knaser i en autistisk barns mund, og disse høje lyde kan skade hans eller hendes ører. Hvis dette er tilfældet med dit barn, give alternative bløde fødevarer i stedet for sprøde gulerødder, æbler eller kartoffel chips. Andre høje lyde, såsom en støvsuger, kan skade dit barns ører. Forsøge at gøre disse aktiviteter, når han eller hun ikke er i rummet, eller overveje at give dit barn med ørepropper, som han eller hun kan bruge, hvis verden bliver for højt.

Lyde kan også forårsage fiksering. Nogle børn, eksempelvis konstant hum og synes fikseret på seværdigheder og lyde af plæneklippere. Brug denne fiksering for at være gavnlig. For eksempel, læse historier om Græsslåmaskiner eller bruge summende sammenholdt med en sang. Musik er en stor måde som autister kan lære, fordi lyden er en form for nonverbal kommunikation. Lærere og forældre bør bruge dette værktøj i læringsmiljøer. Nøglen er at gøre lyd arbejde for dig og dit barn. Autisme er en vanskelig lidelse at håndtere, så ved at være følsomme over for dit barns særlige behov, kan du hjælpe ham eller hende lære at beskæftige sig med lyden af hverdagen.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *