Intelligent optimisme vinder i dagens verden

Virkeligheden i dagens verden synes at efterlader lidt plads til optimisme. Næsten hver nyhedshistorie kan føre fordi det bløder. Vi hører om kritisk fødevaremangel i Afrika, dagligt bande dødsfald på byens gader, spekulation fra børnepornografi, og de klimatiske katastrofer foranlediget af global opvarmning. Sygesikringsudgifter flytte hurtigere end en kolibri i flyvning og flere børn nu tud eder som en almindelig del af talen. Med sådanne negativitet fundet ikke underligt at en 2004 amerikanske regering undersøgelse at depression rammer en ud af 10 voksne 14 dage en måned eller mere.

Sandsynligvis får du deprimeret, bare læse den indledende afsnit. Men vent! Der er håb. Ikke den pik-eyed optimisme, der blev foder til en sang fra den musical South Pacific, men snarere det Psykologer i Frankrig kalder “intelligent optimisme.” Sådan optimisme benægte ikke virkeligheden i dagens verden, men snarere har til formål at lære at mode en livet midt i sådanne vanskeligheder. Martin Seligman, den psykolog, der havde gjort optimisme og glæde hans livsværk, er enig med franske: optimisme kan blive undervist.

Overvej disse grundlæggende trin:

(1) fokus på hvad du kan styre. Ikke blive båret væk af omstændigheder ikke kan ændres. Du kan ikke ændre global opvarmning, men du kan styre dit energiforbrug. Du kan ikke stoppe reduktions i din virksomhed, men du kan bevæbne dig selv med omsættelige færdigheder.

(2) omformulere hændelsen, således at du ikke er offer. Der er altid en anden måde at se en situation. Flyvning aflysning, der fik mig til at gå glip af (og miste) en større engagement var ikke “planlagt” at “få” mig. Det var bare. Mit valg er at finde ud af hvad jeg kan gøre for at hjælpe den aktuelle klient og hvad jeg vil sætte stedet for de aflyste arbejde.

(3) tror “nok”. Når vi koncentrere os om hvad vi ikke har, vi går glip af alle de mange ting, vi har. Sandheden af sagen er, at hvis du læser denne artikel, du har nok computerkraft. Du har nok intelligens. Du har tid nok.

(4) dyrke optimistiske svar. Som landmandssøn tendens et felt, vil optimisme aldrig vokse medmindre det er vandes, fodres, luget og næret. Vi alle har dage hvor negativitet kan tage over. Og tider, det er et KLOGT svar, fordi det holder os hold i virkeligheden. Bare sørg for det er virkelighed og ikke fantasi at lave ekstraordinære spring i gisninger. Frasortere at gisninger. Spørge, hvad du kan gøre for at se et resultat, der giver dig en følelse af magt. Hvis vi ikke dyrke sådanne intelligente optimisme, være opmærksom på virkeligheden og villige til at finde muligheder, så kan vi gøre hvad Alexander Graham Bell advaret. “Stirre så længe på den lukkede dør, vi kan ikke se den, der åbne.”

(5) Husk magten i generationer. Børn af deprimeret forældre er mere tilbøjelige til depression. Børn af optimister er mere tilbøjelige til at være optimister. Hvad gør du vælger at gå langs? Selv hvis dine forældre var negativ, kan du bryde den onde cirkel med standsning, freeze-framing en situation, lytte til den negative selvstændige foredrag og derefter bogstaveligt give dig selv et andet budskab. Ja, det kræver øvelse, men du kan gør det til en vane, hvis du arbejder det over tid.

I sidste ende, intelligent optimister forstår, at forandringer og kaos er givet. De ved, at “dette også skal passere”. I mellemtiden, de Vælg uanset handle de kan inden for deres egen indflydelsessfære og derefter bosætte sig tilbage. Det er nok.

(c) 2005, McDargh kommunikation. Publikation rettigheder tildeles alle spillesteder, så længe artikel og by-line er genoptrykt intakt og alle links er gjort levende.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *